Monday, July 25, 2011

lurve ya~~~~



for u mohd asyraf ku....

p/s: walaupun x nampak sgt dia punye ayat uh... tp wat2 nmpak je la ye.. hehe...

Saturday, July 23, 2011

nape saye berbloging




nape ye...???? tanda soal.. ade org tye... ape motif blog saye ni.
ape isi kandungan nye.
actually blog saye ni like more to my diary la.
juz for fun. hanya untuk my self jer...
rase ape yg nak tulis diri ni tulis.
bukan nye bertujuan nk promotion or sumthing like dat.
mybe ade setengah org dia ade tujuan why dia wat blog.
tp saye ni xde tujuan. haha.. saje2.. kalau ade yang terbaca.
ok fine... menarik atau x.. itu terserah dong...

juz fren yg rapat je tau yg saye ni ade blog.
x gtau org laen pon. sebenarnya saye ni bukan
jenis yg suka mengadap lappy duaplohpatjam,, sakit mate la.
jadi x sempat la nk promote2 kat org.
penah terpikir nk cari beribu2 member mcm org lain.
tp x leh la. not my style. juz bile rasa nak.. ok...
on lappy then cerite sket pastu done.

lagipun saye ni x pandai sgt la dalam dunia bloging ni.
buat hanya sekadar yg mampu... iye x???
ha.. saye pun bukan nye jenis yg suka bc blog org.
nnti saye rase stressss.s... crazy nana. hehe..
mybe 1 day... kalau memang saye dah btul2 xde keje...
blh la kot serius unuk berbloging ni. but not now.. hehehhe...
saye sedang sibok berchenta, hehhehehe....

daaa...... <3

welcome back...cerita 3 bulan ku...



beberapa bulan dh x nulis blog ni.. membuat kan jari dan otak lambat berfungsi untuk memberi idea2 yg bernas dalam penulisan nih.. hehe... tinggal lagi sebulan lebih nk start sem baru.. yuhu!!!!

cuti2 ni x wat pape pun.. org sibok cari keje. me???? ntah... xde keje dan mlas keje.. byk cite nk story cini sepanjang cuti ni.. aku ltak dalam satu entri je la.. mlas nk tulis byk2... (tenet slow sebenarnya...so tgh laju ni.. isi je 1..)

awal cuti ari tu... sebulan x wat pape.. makan tido je... badan tambah naik.. my sis kutuk kaw2 punye... hehe... hmm.. lgi... bulan tu jgk ramai org kawen tau.. termasuk my kazen.. tahniah.. huhu.. aku bile lagi nk kawen... tp pic diorang xleh nk ltak kat sini . ade sket2 je coz pic tu xde dalam simpanan ku..
.
.
.


malam akad nikah my kazen fiza....


photoshot shot shot


pinjam pelamin jap...


chantek... buueekk!!!! yg sebelah kiri u cik ima...
esok nye tu weding dia lak..

lepas tu.. esok nye.. g weding lagi.. cik ima punye. bez nye... sume dah kawen la!!!!!!!
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
ha.... lagi nk cite kan.. aku ambik lesen kete tau... hik2... x sangka.. tp my baby.. u tipu i... u x temankan i pon.. huhu... wat sorang2... sedih... (selingan jer..) tp kan nyesal x ambik dulu2... skang dah mahal la... ari2 kene bangun awal....

second month cuti tu.. dah rasa badan macm naik byk.. pikir untuk cari keje... bcoz aku ni malas nk bgn pg n my abah x bagi keje jauh... so... aku berniaga.. haha.. jual nasi lemak u... untung ke????? ntah... cepat je abes duit aku. hahhaa.....

the thing yg paling menarik n paling wat aku bahagia untuk cuti sem ni.... (bukan membagga diri ye)
>
>
>
>
>
>
>
>
AKU DAPAT DEKAN....hohoho....


hmm.. ape lagi ek... ha.. baru2 ni... g weding lagi.. weding kawan adlina...sama umur ngan aku.. bez tol kawen muda... msti kalo dah dapat baby.. umur x beza sgt kan.. aku ni kan suka sgt g majlis kawen org.. suka tgk dia punye baju.. make up.. tema dia... pastu boleh la wat rujukan.. hehe... gatal ha... pape pu.. selamat pengantin baru nor dan a'ai....




biru si pengantin...


berposing d pelamin biru milik nor dan a'ai..


wit adlina


yayang.... nak kawen gak......

itu je la kot citenye.. x mnarik pon.. hanya untuk tatapan diri sendiri...hehe... sekian...

Thursday, May 5, 2011

skit je lagi... tahan ye..


yea!!!!!!!!!!!!! 2 paper left!!! x sabar nak abis paper.huhu.. dah macam zombi dah ni. tak tido malam. last minute study. perkara macam tu biasa je bg student yg malas. wahh... nnti pas abes paper je nk g melalak ngan akak rumah. tggu tau... 2 paper je lagi.

da.... nk sambung study.

lain hari kita jumpa lagi...

mmmuuaahh!!!!!!!

Friday, April 29, 2011

sabar untuk 2 minggu je.

skang ni xleh nk update sgt blog... final exam dah... so bz!!!!!!!!!! abis 10 mei ni.. merdeka..hehehe...
wish gud lark untk sume yg ngah exam nk very2 gud lark for me too!!!!!!!!!!!!!

Monday, April 11, 2011

terima kaseh~


T
E
R
I
M
A
LOVE U FOR REST OF MY LIFE
K YOU'RE THE BEST THAT I EVER HAD
A
S
I
H

C
I
N
T
A

first time----

HAI ...........
lama x update blog ni. dah sedekad agk nya.. hmm.. sudent life...wat asimen last minute... besa la..
seminggu lagi dah nk final.. so mggu ni asimen sume dah abes wat.. terima kepada penaja "redbull" coz wat mate ni x natok sampai PAGI!!!!!!!!!!!!!!

skrang nk cite ape lak.. hmmm??hhmmm??hhmm??? ha... ok.. mggu lapas present CTU.. so. nana.. yerk!!! tbe2 nk bahasa kan name.. manje la konon.. biar la.. nana,ena n ayu rancang nk pakai jubah masa present tu.. eceh... perasan macam ustaz pandang korang la?? tp x kesah la... juz nk cite.. tu la first time nana pakai jubah. selain jubah konvo masa dip ari tu...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

~dalam kelas before present~


`dah abes present... dah nak balik tp ciya nk ambek gamba lak~


~lagi-lagi gamba. masa ni dah x tahan nk tut....~


~mmuuuuaahhh!!! untuk semua~


p/s: abadikan setiap kenangan dalam hati mu...

Monday, March 21, 2011


hai... ~come and join u~ hehe... x sabar menanti hari esok..
dah berminggu buat experimen. so... esok la hari penentu nye. group kitorang ni sape lagi kalo bukan aku, ena n ayu... kitorang punye product pitaya toping syrup. hmmm.. sedap ke ha??? product kitorang ni ala2 hershey's punye sirap tu... yang boleh makan ngan dessert macam ice cream, fruit plate, cake dan macam2 lagi... doa kan perjuangan kami berjaya esok..nak kate mengharap untuk menang tu... x lah sangat. asalkan orang suka ok la tu...
itu saje untuk hari ni...
bye.... da....

Sunday, March 20, 2011

me yang mengantuk.

me like a baby sleep in claz... hehe.. my fren jelez sambil wat simbol lucah***** . natok nye!!!!!!! huhu.. can i ponteng ctu claz... semalam byk gangguan untuk tido.. haishh.... hmmm.. ape lagi???? nothing kot.... thank to wan coz bg pinjam dia punye lappy.... hehe.. saje je ni...
daaa.....
see ya again...
mmuuahh...




p/s_ to si dia>>>> dah bgun ke blum?????
saye ade problem ke?

saya rase saye tak penah ade problem.

kadang2 saya yang create problem.

ape problem saya neh??

berlagak macam xde problem.

padahal saye ade problem atau tak.

ataupun saya neh problem kepada org laen.

tp saya pun tak tau problem ape yang dah saya buat.

ade ape ngan problem????

saya tak penah cari problem.

kenape problem ade d mana2.

ntah.... cukup la....

SAYA BENCI ITU.

~lambang chinta~

ENGKAU DATANG BAWA HARAPAN
UNTUK AKU YANG MENANTI
DATANGLAH SAYANG PADAKU
KEMBALILAH DALAM DAKAPKU...

WALAU BUKAN SELAMANYA
DOAKU TETAP PADAMU
DALAM DIAMKU MENANGIS
HADIRLAH DALAM MIMPIKU....

ANDAINYA SAYANG KAU KEMBALI
DALAM HIDUPKU TAKKAN KUBIAR KAU PERGI
KAULAH LAMBANG CINTAKU
DALAM SUKA DUKA, HASRATKU MUSNAH

ANGIN MALAMPUN BERSEDIH
DAUN-DAUN BERGUGURAN
PINTAKU YANG TERAKHIR
KEMBALILAH PADAKU SAYANG...

AKAN KUSEMAI SEJARAH
CINTA KITA SELAMANYA
DATANGLAH SAYANG PADAKU
HADIRLAH DALAM MIMPIKU...

AKU RAYU KEPADAMU SAYANG
PULANGLAH KEPADAKU
KURINDU BELAIANMU
KAU TINGALKAN BERLAGU SAYU....

KUSEDIH BERLAGU SAYU.......

Tuesday, March 15, 2011


WAITING FOR HIS BUFDAY.>
SORI X SEMPAT NAK PREPARE BUFDAY PARTY.
I'M SO BZ DIS WEEK.
=(

BUT I'VE SUMTHING DEAR.

l.o.v.e. u....................


Saturday, March 12, 2011


MINGGU YANG MEMENATKAN!!!

YEEAHHHH!!!!

SUKA NGAT!!!!

sayang dia pada kamu

mood: mencintai dan di cintai. macam tu la rasa nye bila da ade sum one special. walau da lame kapel sekalipun x lari dari *******dan juga ayat baik nye 'berkelahi". tapi itu la asam garam dunia perkapelan. x gtu kawan2. setuju x kalu ku bilang. selame mane kita kapel pun but then kita still x btul2 paham lelaki. oh lelaki! tapi aku masih bersyukur coz dapat si dia yang boleh sabar ngn perangai aku ni. THANKZ DEAR.

berkemundang lah lagu ni. ( ayu buat keje sambil dgr lagu ni.hehe)
-republik:hanya ingin kau tahu-



macam mane nak tahu lelaki sayang kite??? macam mane?? dan macam mane??

Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba menjadi selembut kapas. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.

Jangan kamu anggap teman lelaki kamu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Dia akan sentiasa mengingati orang yang dia sayangi agar hubungan yang terjalin berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan di antara kamu. Jadi, terbukalah mendengar nasihatnya.


Cemburu! cemburu sebenarnya tanda seseorang itu terlalu menyayangi kamu dan tidak mahu hati kamu berubah. Bukan bermaksud dia ingin mengongkong kebebasanmu, tetapi dia cuba mengambil berat setiap apa yang dilakukan oleh kekasihnya pada setiap inci. Jika kamu setia padanya, tidak salahkan dia cemburu asalkan tidak cemburu buta!

Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja. Kalau boleh biarlah ke jinjang pelamin, baru berbaloi!




situasi di mana teman lelaki marah dan sentiasa curiga setiap kali kamu bercerita atau berjumpa mengenai lelaki lain di hadapannya. Jangan risau. Bukan bermakna si dia ingin mengongkong perjalanan hidupmu, tetapi risau sekiranya kamu mula berpaling tadah apalagi setelah berjumpa dengan lelaki yang boleh menjadi pencabar terdekatnya. Ini tandanya cintanya begitu mendalam terhadap mu..

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.




sangat chenta kamu!!!!!!!

i::l::o::v::e::u


Friday, March 11, 2011

~antara cinta dan sahabat~

Orang kata SAHABAT tu SELAMANYA~~
Orang kata SAHABAT lebih dari CINTA~~
Orang kata sekali SAHABAT selamanya SAHABAT~~
Orang kata pilih lah SAHABAT dari CINTA~~
Orang kata mereka pentingkan SAHABAT dari CINTA~~


SEBABNYA???


Mereka kata CINTA itu buta dan akan menyebabkan kita JATUH dan TERLUKA~~
Mereka kata SAHABAT pula akan bantu kita BANGUN dan PULIHKAN kita~~
Mereka kata CINTA boleh di cari tetapi SAHABAT sukar untuk di cari~~


MAKA.....


Mereka pilih SAHABAT dari CINTA...
Mereka dahulukan SAHABAT dari CINTA...
Mereka pentingkan SAHABAT dari CINTA...


Photobucket


TETAPI....
Bila mereka mula merasai CINTA~~
SAHABAT di tinggalkan...SAHABAT di lupakan...
CINTA boleh menegur tentang SAHABAT...tapi...
SAHABAT tak boleh menegur tentang CINTA...
Kata-kata dan ikrar hanya tinggal kata-kata tanpa makna..


SEBABNYA~~

Photobucket

CINTA telah menjadi segala-galanya~~
CINTA telefon tgh malam nak masuk pagi tak apa~~
CINTA merajuk tak apa~~
CINTA marah tak apa~~



BILA~~


SAHABAT telefon malam dh nak pagi, talian sibuk...
"CALL WAITING" pun tak kesah dh...
SAHABAT ada masalah langsung tak di endahkan...
SAHABAT merajuk, dia yang marah...
SAHABAT marah, dia terus putuskan persahabatan...


SEBABNYA~~


Dia fikir CINTA akan temani dia...
Tapi..dia tak pernah fikir "adakah cinta itu cinta abadi dan sejati?"..
Sedangkan SAHABAT sejati sudah ditinggalkan...

Photobucket


AKHIRNYA~~
Setelah di tinggalkan dan dilukai oleh CINTA...
Dia kembali mencari SAHABAT...
Meminta-minta kembali kasih SAHABAT..
Luka SAHABAT terlalu dalam..
Namun, SAHABAT masih menerimanya...
Kerana, bagi sahabat, SAHABAT ADALAH SELAMANYA..
Luka yang telah di gores di hati, SAHABAT menganggapnya sebagai dugaan PERSAHABATAN..
Kerana bagi SAHABAT~~"Sahabat sebenar akan mencapai tangan sahabatnya dan akan menyentuh hatinya"..


~Hidup Itu Indah Jika Kita Tahu Bagaimana Untuk Mencorakkannya~


P/S : Jangan mengatakan sesuatu yang tidak dapat anda tunaikan kerana ianya hanya akan melukai hati seseorang yang mementingkannya~~


dan paling penting adalah cari lah CINTA yang mampu menjadiSAHABAT..

true or not

tadi aku buka facebook. then naik la kat news feed pasal cite ni. hmmm.. rasa macm sgt berminat. nak tau kne baca ye coretan kat bawah ni. haha. true or not??? lu pk la sndiri..


penempelan bermula:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


jeng-jeng

.

.

.

.

.

sabo

.

.

.

.

.

tada!!!! ni dia. selamat membaca!!!


Mengapa anda kaum perempuan perlu berkahwin dengan seorang Jurutera@Engineer berbanding graduan dari bidang Undang-Undang, Pentadbiran, Seni atau Perubatan?Disini terdapat 3 fakta kukuh yang menyokong pernyataan tersebut.

1-Kehidupan yang lebih terjamin

Seorang engineer bakal menyediakan kehidupan yang terjamin kepada anda.Pada umur 27 tahun, seorang jurutera mungkin sudah mempunyai pekerjaan yang terhormat, stabil dan mempunyai pendapatan yang tinggi untuk memiliki kereta , melabur, kehidupan yang selesa, berkahwin dan juga membeli sebuah rumah.

Manakala

-Lulusan undang-undang masih bekerja sebagai apprentice di firma-firma guaman

-Sebahagian lulusan pentadbiran baru sahaja gagal dalam rancangan perniagaan mereka yang pertama

-Lulusan seni masih mencari pekerjaan

-Lulusan sekolah perubatan masih menjadi doktor pelatih di hospital-hospital

2-Kegigihan yang tinggi

Seorang teman lelaki yang bergelar engineer akan memperuntukkan jumlah masa dan usaha yang tidak terjangkau banyaknya untuk memahami anda.Ini kerana seorang engineer sangat bekerja keras untuk memahami pekerjaan mereka.Semestinya mereka akan berusaha keras untuk memahami diri anda juga seperti memahami pekerjaan mereka jika mereka percaya anda-adalah satu-satunya insan yang istimewa dalam hidup mereka.Jika mereka tidak memahami diri anda pada mulanya, mereka akan terus berusaha.Jika mereka masih tidak faham, mereka akan mencari kaedah yang tepat untuk membuatkan anda gembira.Sebagai contoh (membeli cincin berlian=satu minggu kebahagian).Jika mereka telah menemui formula rahsia tersebut, mereka akan terus mengulanginya hingga menepati hasil yang dikehendaki.

Berbeza dengan

-peguam yang akan sentiasa berdebat dengan anda

-graduan pengurusan yang akan mengawal perbelanjaan anda

-graduan seni yang akan mengubah penampilan anda

-graduan perubatan yang akan menjadikan anda seperti nurse di hospital

Sangat mudah untuk engineer menjadikan anda satu-satunya insan yang mereka sayangi dalam hidup mereka umpama anda salah satu daripada projek mereka dan mereka akan tersangkut pada anda selamanya.

3-Seorang teman lelaki yang bergelar Engineer tidak akan mengkhianati kepercayaan ana

Buktinya

-para peguam mungkin akan berbohong kepada anda

-seorang graduan pentadbiran mungkin akan menipu wang anda

-seorang graduan seni adalah seorang penggoda

-seorang doktor mungkin hanya melihat anda seperti seorang mayat

Teman lelaki bergelar engineer terlalu sibuk untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan jika ada, mereka akan terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda.Oleh itu, seorang engineer ialah the most secure boyfriend yang anda pernah temui,cukup kaya dan akan tetap mencuba untuk memahami dan menyenangkan anda, tiada masa untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan terlalu bodoh untuk berbohong.mereka juga sangat cool berbanding orang lain.

jga tindakan anda..NI GURAUAN SEMATA-MATA


p/s: si dia akan jadi engineer ke x. so.. ku berdoa agar jadi kenyataan, hehehehhe... (sori syg..)

Wednesday, March 9, 2011


di mulakan cerita dengan...

SELAMAT PAGI SEMUA!!!
MULAKAN PAGI YANG INDAH DENGAN SENYUMAN.. =)

hi guyz.. ok ke semua... hari ni hari jumaat. hujan turun renyai renyai. sangat la sesuai untuk tido coz claz pun xde. tp dikejutkan pula ngan bunyi deringan telefon tangan ku. panggilan pula dari si dia. di suruh pula teman nye online di kedai mamak. katanya untuk hantar asgment. terhenti sudah waktu tidur ku. untuk teman dia ke sana......

(luahan hatiku di pagi jumaat ini)

habis sudah cerita di atas. mulakan pula cerita baru... hehe
skrang ade kat hakim. tp xtau nak makan ape. intenet pula ngah laju. ape lagi... boleh la meng-update blog ku ini..

tapi xde cite menarik pun. saje nak letak gambar baru untuk maghiasi ruangan blog ku ni..
perasaan gambar lawa agak nye.. heeeee....

siapa yang melihat. terpaksa la membuta mata nye.


yang tengah tu my cazen n kat blakang yang x brape nak nampak uh my sista.


pic ni... xtau nak ckap ape la.


i love that one. walaupun beg gambar pooh...
hahha... rasa macam x masuk sket.


eksen macam tggu kete api kononye..


ini la photograper kami. hehe...
walaupun x chantek ngat but still i give u credit. hehhe..
(kalo x letak nnti merajuk)
heee....

sekian. t.q =)







Monday, March 7, 2011

ini untuk awak

Before I sleep and after I wake up and all the hours in between ... you occupy my mind. So, practically every moment of the day you are in my thoughts. I miss you

Monday, February 28, 2011

durian oh durian

hoho. baru pulang dari kelas...
ape yang patut di buat???


a) tido
b) menidurkan diri
c) tertidur
d) di tiduri

mane satu jawapan nye... tepuk dada tanya la bantal.. :))

alang2 balik kelas tadi singgah sek 7 jap.. makan durian.

sedap lak ai..

bukan sorang je.. wit my gurl skali..

saje je tue.. teman ena yang dah desperate sangat nak makan.
(hehehe)

so, internet pun agak slow.. bantal dan tilam pun dah memenggil.

sekian saje la sampai di sini....

daaa..... :)


Friday, February 25, 2011

jamu mak dara

tetiba rasa macam nak try jamu mak dara.. bole??? well.. wanita ni kan kene la jage luar dalam.. cess... motif kan. kat sini nak bagi la sket intro pasal jamu mak dara ni kan.mane tau u all berminat. same2 kita membaca ye..

::penempelan bermula::


Produk Jamu Mak Dara Gold dapat membantu mengurangkan masalah-masalah seperti yang selalu dialami oleh wanita dari pelbagai peringkat umur. Ia merupakan satu produk herba yang menggabungkan warisan sezaman, teknologi sains dan nutrisi hasil dari rahsia hutan hujan yang semulajadi. Khasiat produk Jamu Mak Dara Gold dapat membantu menyeimbangkan hormon wanita dan menyelaraskan mengikut keperluan sistem
tubuh.


Selain itu Jamu Mak Dara Gold juga dapat mengurangkan ketegangan sendi dan otot, sengal-sengal badan malah ia baik untuk mereka yang menghidap Arthritis.

Produk Jamu Mak Dara Gold merupakan pemakanan tambahan yang dapat mengatasi masalah dalaman wanita. Kecantikan dalaman wanita adalah amat penting untuk mengekalkan kesihatan yang berpanjangan dan kesihatan dalaman itu dapat dilihat sehingga terpancar menampakkan kecantikan tubuh. Jamu Mak Dara Gold bukanlah ubatan bersifat segera, ia direka khas untuk merangsang gaya hidup sihat dan aktif apabila digunakan secara berkala dan konsisten berserta pemakanan seimbang dan senaman ringan

Boleh didapati di dalam bentuk serbuk dan juga kapsul.

Antara khasiat produk Jamu Mak Dara Gold ialah:-

1. Menyuburkan rahim
Tubuh setiap wanita berbeza mengikut individu. Perbezaan ini memerlukan setiap wanita memiliki sistem peranakan yang sihat dan subur, agar kitaran hormon berfungsi dengan lebih lancar. Ia juga memerlukan formulasi khas untuk mengekalkan keseimbangan nya.

2. Mengatasi masalah keputihan
Setiap 1 dari 3 wanita pasti mengalami masalah keputihan tidak kira status bujang atau yang sudah berkahwin. Masalah ini terjadi kesan dari pemakanan dan juga persekitaran wanita itu. Faraj yang sihat memerlukan penjagaan sempurna luar dan dalam.

3. Merapatkan faraj
Wanita sudah berkahwin dan melahirkan, akan mendapati fenomena otot faraj yang longgar sebagai suatu masalah. Bahan-bahan seperti akar serapat dapat membantu mengembalikan ketegangan otot faraj agar dapat merapatkan kembali faraj bermasalah.

4. Menambah nafsu syahwat
Libido rendah atau kurang syahwat merupakan penghalang terbesar bagi mereka yang sudah melahirkan untuk menjalin hubungan intim bersama pasangan. Rangsangan diperlukan dari dalam minda dan luar bagi mengatasi masalah ini.

5. Memberi Tenaga
Kecergasan tubuh wanita menggalakkan kecerdasan minda. Wanita yang menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu, isteri dan bagi mereka yang berkerjaya amat memerlukan tenaga untuk melakukan tugas harian.

6. Membuang toksik dalam badan
Pemakanan seharian, pencemaran alam sekitar dan ketegangan dapat meningkatkan kuantiti toksik dalam sistem tubuh. Proses menyingkirkan toksik amat penting bagi mengelakkan keracunan organ dalaman tubuh, mengurangkan masalah bau badan dan faraj serta melancarkan perjalanan darah.

7. Memperbaiki sistem kitaran haid
Kitaran haid yang teratur adalah penting untuk memastikan keseimbangan hormon Estrogen. Pelbagai kesan akan timbul sekiranya kitaran haid tidak teratur seperti pertambahan berat badan, sukar mendapat kan cahaya mata dan lain-lain.

8. Membakar lemak berlebihan
Lemak berlebihan menyebabkan pertambahan berat badan. Pembakaran lemak berlebihan menggalakkan penurunan berat badan, dapat mengekalkan barat badan yang ideal dan memperkemaskan penampilan.

9. Membuang angin
Angin terhasil daripada pemakanan yang ti- dak seimbang dan pendedahan pada persekitaran yang kurang sihat. Pembuangan angin berlebihan dapat mengurangkan masalah ketidakselesaan badan.

10. Mengurangkan masalah bau badan
Masalah bau badan adalah normal bagi mereka yang berbadan besar dan sudah melahirkan. Pengamalan pemakanan tambahan dan diet seimbang dapat membantu mengurangkan masalah bau badan.

11. Mengatasi masalah kemaluan berbau
Pengurangan toksik dalam badan sekaligus dapat mengurangkan masalah bau badan dan masalah kemaluan berbau.

12. Mengurangkan kesakitan di bahagian pinggang
Kesakitan di bahagian pinggang merupakan kesan langsung dari gaya hidup aktif dan penggunaan otot pinggang secara eksesif.

13. Mengurangkan masalah lemah tubuh badan terutamanya bagi ibu-ibu selepas bersalin
Ibu-ibu selepas melahirkan selalunya mengalami masalah lemah tubuh badan. Pemakanan tambahan yang serasi dapat membantu mengurangkan masalah lemah tubuh badan


p/s: untuk keterangan lanjut u all blh tgk kt cini.. http://jamumakdara.com/jamu_mak_dara.html


congrats to harimau muda team

malaysia vs pakistan
result: 2-0 (wwuuhhuu!!)

tahniah la kat team malaysia ni. coz skang dah ade kemajuan. lawan ngan pakistan menang doe.. agak nye.. pakistan kne main hoki je la.. hehe.. harga tiket pun ade kemajuan gak.. eehee... so.. harap2 la pasni mng lagi sebab aku dah bli baju. konon support ye...
tapi rasa nye kalo harga tiket murah sket mesti lagi ramai yang datang support. kan2... tapi ape pun.. diorang ni sume x leh bangga diri sangat. juzt play the game!!!

p/s: t.q to abang itam yang kat sebelah tu sebab bawak kite g tengok game tu ek.. hehe... ciap belanja tiket lagi...

Saturday, February 12, 2011

kongsi bez ke??



cant wait to see this muvie. i love" sam" very much.. awesome n cute. ahaa. tgk dia punye triler macam bez je.. hmm.. tp x kisah la bez ke x.. i will watch this muviee.. yup!!! sokong sam! dan sempat la kat sini aku mengcopy sinopsis cite ni.. selamat menonton..

Filem aksi komedi dengan tagline Lu Langsi Lu Mati mengisahkan penyiasatan ASP Shariff (Fizo Omar) terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak (Shaheizy Sam) yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian. Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu (Zul Handyblack) yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.

Pada masa sama, Tumulak mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff. ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik tetapi ia tidak mematahkan semangatnya menjalankan tugas.


Friday, February 11, 2011

valentine day






p/s: You know you truly love someone when everyday you meet is like the first time you fall in love..